Tadaaa! Sofia het prinsesje is weer helemaal klaar om met jou te bewegen! Zelfs de grasgroene trollen swingen lekker mee! Wieg je armen heen en weer en til je benen om de beurt op. Superformidastisch! Jongeren Op Gezond Gewicht en Disney Benelux sloegen de handen in elkaar en creëerden samen de “Woogie Boogie” campagne die ernaar streeft om kinderen te doen bewegen. Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia en andere favoriete Disneypersonages zullen kinderen tussen 4 en 7 jaar oud inspireren om uit de zetel te komen en samen te bewegen aan de hand van een serie filmpjes die wordt uitgezonden op Disney Junior. Mickey Mouse zal bijvoorbeeld kinderen aansporen om eerst de handen in de lucht te gooien, dan de heupen heen en weer te zwaaien en tot slot als een trom op de benen te slaan. De bewegingsoefeningen die in de filmpjes aan bod komen zijn zorgvuldig uitgekozen. Niet alleen moedigen ze kinderen aan om op te staan en te bewegen, maar ze helpen ook de motoriek van elke kleuter te ontwikkelen. Hoe meer de kleuter de oefeningen herhaalt, hoe meer hij die basisoefeningen onder de knie krijgt. Bezoek de website: http://www.woogieboogie.nl